fredag 11 februari 2011

Listat

Hos Livet just nu, som skriver så fint om kärleken, den till Mannen och den till barnen att hjärtat slår extraslag av glädje, hittade jag en lista som fick mig att flina. Livet just nu ansåg att hon är fel ute när det gäller märkesgrejer. Tänkte då att den där listan ska jag fylla i så får vi se vem som är mest borta när det gäller märken. Jag har nog mer blåmärken.

SKOR: Är en trickig fråga för mig eftersom mina fötter drar åt sig blåsor som socker drar åt sig getingar. Just nu har jag ett par Rieker. Nästan det enda par skor som jag inte behövt få blåsor utav. Det viktigaste med mina skor är att man kan lägga in mina h-lf-ts-nl-gg. Ja men ni hör ju! Hur roligt låter det där? Men så är det, nedfallna fotvalv betyder smärtor i fötterna som alltså behöver stöd för att fungera som avsett.

SNEAKERS: Nä, sånt hålls inte tvillingen med.

JEANS: Har fatiskt ett par svindyra Lee som jag inte alls är nöjd med. De tappar formen en dag efter tvätt och så tycker inte jag att jeans ska bete sig. Och här ska avslöjas att detta par är de dyraste byxor jag någonsin köpt. Länge, länge och för länge sen hade jag principen att ett par brallor inte fick kosta mer än 75 spänn och det förmådde jag hålla under en lång rad av år. Mestadels genom att handla på rea och kanske lite, lite för att regeln instiftades på den tiden när ett par brallor kostade ungefär som en bättre middag och inte som en månadslön för en estländare.

T-SHIRT: Precis i detta ögonblick bär jag en alldeles urtvättad sak som av olyckliga omständigheter följde med mig hem från sjukhuset när jag var inlagd där i början av december. Och med tanke på hur uppretad jag var i den stunden så anser jag att det faktum att jag glömde att byta tröja må vara mig förlåtet. I övrigt är min garderob just nu fylld med Newbody-shirtor. Bra passform, skön kvalla och bra priser.

UNDERKLÄDER: Vitt! Praktiskt! Bekvämt!

VÄSKA: Vilken av dem? Väskor finns i en uppsjö men jag letar fortfarande efter den perfekta. Den jag har just nu är jag rätt nöjd med, en brun skinnsak från nåt The Monte. Så här års hoppar jag ofta över väska eftersom plånbok, mobil, nycklar och andra nödvändigheter kan stoppas i jackan. Betydligt sämre möjligheter till sånt under sommarhalvåret vilket är ett aber. Mina axlar är liksom inte formade för att bära en växa utan det slutar med tantvarianten med axelremmen snett över kroppen.

PLÅNBOK: Har en portmonnä! För att förstärka tantintrycket kan man tänka.

SOLGLASÖGON: Slipade, från Favoptik och ungefär 100 år gamla.

KLOCKA: Äger två som aldrig används. Billiga (anar vi ett mönster här?) från Ur&Penn. Den ena har jag satt mammas gamla klockarmband på bara för att det är så mycket mamma. Den andra hänger ute i köket så att jag ser vad klockan är när jag diskar. Och det är inte genomtänkt alls, det råkade väl finnas en krok över som passade min klocka.
TV: Sony…och det beror endast på att det initialt var Närbo som köpte den. Hade jag köpt den så hade det säkerligen blivit någon budgetvariant från något obskyrt märke ingen någonsin hört talas om.

MOBILTELEFON: Två stycken, en tjänstetelefon som just nu är en Nokia men inom kort en HTC Wildfire samt min egen, högt älskade iPhone!

DATOR: Samsung.

SMINK: Say what? Använder jag aldrig!

ANSIKTSKRÄM: Ska man ha kräm i ansiktet? Nja det är väl lite si och så med den saken.

LOTION: Eller som vi säger i min familj, Låschån, inspirerade av en lärare mina barn hade i skolan. Njaaa, just nu står en burk Nivea Soft på sängbordet att användas för att smörja huden en smula inför den långa resan i mars. Antal insmorningar hittills = 1.

DEODERANT: LDB.

TANDKRÄM: Pepsodent Limemint

SCHAMPO/BALSAM: Heads&Shoulder (Ja men jag lider av mjäll…nä, det gör jag inte, men jag kan inte påstå att jag njuter av det heller)

TVÅL: Jo det har jag! En i köket och en i badrummet. Märke? Ingen aning hör ni.

PARFYM: Å, här har jag koll! Tre favoriter! Jean-Paul Gaultiers Classique, Sergio Taccinis Ozon samt nr 1, alltid nr 1; Van Cleef and Arpels First! Den är liksom gjord för mig. Dessvärre säljs den inte i Sverige längre men jag antar att den kan hittas på nätet. Men jag brukar se till att beställa den utav någon som ska åka utomlands.

MINERALVATTEN: Ja tack, är det kallt? Hempoppat för enkelhets skull.

VIN: Gärna rött.

DRINK: Intas med förtjusning på Gondolen. I brist på Gondolen så mixar jag diverse hemma och blandar med det som finns.

BRÖD: En riktigt grov, syrlig kavring är vansinnigt gott men jag äter sällan bröd.

MAT: En köttbit som Närbo grillar medan jag gör potatissallad a la Anki. Vilket är skivad, kokt färskpotatis blandad med skivad rädisa. Över detta slår man en gegga bestående av smält smör, vitlök, mängder av basilika samt salt. Men så gott att det vattnas i munnen på mig när jag skriver det. Det här är somrarnas paradrätt och som jag ser fram emot att traska uppför tunet till potatisland och växthus för att hämta det ingredienserna. Och att avsluta hela turen med att plocka solvarma jordgubbar...Snart dags igen va?

GLASS: Jodå men hellre en panna cotta.

GODIS: Lakrits!

SÄNG: Hembyggd! Mycket stolt över detta. Extra hög (tantvarningsklockan ringer nu oavbrutet) och med Ikeas tempurlookalike.

LAKAN: Ja och helst sådana med hål upptill i överkant på påslakanet. Annat gör mig komplett galen, fullständigt vansinnig samt svettig! Närbo brukar lämna mig åt mitt öde eftersom jag fräser som en nyeldad spis som fått en kastrull vatten över sig eller som en ilsk katt. Och så står jag där med mitt täcke som ska in i det där jävla påslakanet och arbetar mig upp till en hjärtinfarkt. Ja herrejävlar!

FRISÖRSALONG: En som ligger mitt emot systemet nere i stan, ingen tidsbokning, billigt och bra!

DAGSTIDNING: Sundsvalls tidning och Dagbladet (en annan lokal blaska som jag inte förmådde säga nej till när jag sist blev uppring)

MAGASIN: Björnes när barnen var små.

FÖRKYLNING: En stycken, på avtagande. Och även om jag haft febern från helvete (skärselden?) så har jag klarat mig väldigt bra från hosta. Som rökare drabbas jag förvånansvärt sällan av förkylning men när jag blir sjuk så sätter det sig ofelbart i nedre luftvägar och lungor (här borde man dra vissa slutsatser och ge fan i detta förkastliga bruk av tobak). Den här gången har jag testat att peppra kroppen med diverse slemlösande medikamenter i förebyggande (åh herregud som jag funderade på det ordet innan jag fann det!) syfte. Och det gick hem alltså och jag har sluppit allt vad hosta, slem i luftrören och tung andning heter. Tack för det!

8 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Den var kul, kanske jag snor den :)

Ingen särskild sa...

Ja, det här var var kul att läsa! Ditt skrivande är verkligen piggt, även om du själv är hängig. Det du skrev igår var också himla kul!
Skönt att höra att du är på bättringsvägen efter feberchocken.

Trevlig helg, kära du!

Den hemska tvillingen sa...

Pillargon; Varsågod!

Någon särskild; Tack för beröm, det gör mig glad.
Och trevlig helg även till dig!

Osloskånskan sa...

Gurimalla sicken lista!

Flash har jeans med bra passform (flera olika modeller) till bra priser.

Kramen på sig!

Den hemska tvillingen sa...

Oslo; Tack för tips och kram tillbaka.

Markattan sa...

Oj vad mycket nytt man fick sig till livs :-)

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Sååå, det har jag väl svårt att tro.
Hur mår paddan?

Markattan sa...

Paddan är på hård inskolning.
Jag testar med andra ord.
Shit vad jag älskar!