fredag 30 juli 2010

With a little help from a friend

När man ska piffa upp gamla saker så blir det i regel inte så enkelt som man föreställt sig. Vid altanbygget revs gamla trallen på verandan bort och mycket utav träreglar visar sig vara ruttna. Verandan har dessutom sjunkit ner i ena hörnet.

Voijne voijne voijne!

En sömnlös natt med efterföljande migrän för Närbo och dåligt humör för mig.

Tills den snickarkunniga grannen dök upp, drog loss några rejäla spikar, lyfte med kofoten lite här och där, ritade en smula, begärde fram sticksåg, sågade, och satte på plats. Verandan är lyft och de dåliga delarna åtgärdade.

Hurra för hjälpsamma grannar.

En snabb sväng till stan för inköp av vinkelslip och sen gav vi oss på att ta bort "fotskrapan" som var fastskruvad och fastgjuten precis framför verandagolvet. Ett rejält galler som nu är borttaget!

Och vips har vi grunden till ett nytt projekt! Den hemmabyggda grillen! Nu ska vi grunna och rita och undersöka...och sen så! Fördelen med den här sommarstugetillvaron är att vi tar saker och ting när vi har lust, ork och tid. Så mest troligt blir det grillbygge nästa sommar.
Men redan idag ska de fina smultronplantorna som växer under gallret räddas till annan plats. De finaste smultron, stora, röda, goda, sitter där och retas med en när man sitter på bron och njuter av sommaren. Men nu blir det flytt alltså.

2 kommentarer:

Ingen särskild sa...

Ja,verkligen stort HURRA för en så hjälpsam och kunnig granne!
Tänk att det som verkar helt oöverstigligt svårt för den ena kan vara alldeles enkelt för en annan. Det talar ju för ett lite samarbete kan vara av fördel.

Den hemska tvillingen sa...

Någon speciell; Ja, samarbete är aldrig fel. Och jag kan svara för strukturen ;D