lördag 10 juli 2010

Ditten och datten

Skrev häromdagen om ett betonggjutningsprojekt som en kollega beställde.
Någon anhörig fyller år och ska uppvaktas och det här är "plojpresenten".


Beställaren blev jättenöjd och det är ju alltid roligt när man lyckas överträffa förväntningarna. Själv är jag lite missnöjd med hur några av flaskorna gled iväg så att de inte ligger jämt fördelade över cirkeln. Men så är det med betong och inget att sitta och gräma sig över.
För övrigt har jag fått några beställningar på betongstövlar. Himla skoj tycker jag.

Ett Kodakmoment infann sig idag, förevigat nedan.


Och på tal om ditten och datten och kolleger; Jag hade en gång en jobbarkompis som anlitades som vägvisare av en förbipasserande engelsk turist som undrade hur han skulle köra. Min arbetskamrat frågade på klingande jämtlandsengelska "Are you going hittan or are you going dittan?" Den rådville turisten fann för gott att veva upp rutan ( jo förstår ni barn, på den tiden fick man veva upp bilfönstren för hand! ) och ge sig iväg snabbt som ögat.

2 kommentarer:

Ingen särskild sa...

Jättefin betongpresent! Jubilaren blir helt säkert glad.
Och nu har du bara en arbetsvecka kvar, eller hur? Får jag önska dig en så trevlig sådan som det är möjligt att ha? (Ja, men, vaddå, det var det enda jag kom på att dra till med, nu när jag missade att önska trevlig helg.)

Den hemska tvillingen sa...

Någon väldigt speciell; Tack, jag glömde ju också bort...straffade sig med en snabbt övergående migrän...det var väl åskvädret...och bortglömda helgönskningar förstås!

Jag hoppas att din semester är härlig och rolig....och jag antar att det går lättare att slappna av nu när du vet att det gick vägen med höstens skolplan.