onsdag 28 juli 2010

Mycket angeläget inlägg - skynda att läsa!

Sen jag började blogga för det som känns som en smärre evighet sen har jag fascineras utav det här med verifieringsord. Jag tror till och med att jag skrivit ett inlägg om det där och fick förklaring till varför de finns överhuvudtaget. Det har med spamkommentarer att göra efter vad jag förstod. Men nu var det inte det jag ville delge världen. Häng med!

Ganska många bloggar som jag hänger på har verifieringsord som ska skrivas in innan min kommentar godkänns och det är väl helt ok fast en smula irriterande. Det jag häpnar över är att ordet ofta har någon associationslikhet med det inlägget handlar om. Skriver någon om spöken så kan ordet bli gastater.
En annan sak är att det där ordet ju inte betyder ett skvatt, finns inte i Svenska akademins ordlista och är tämligen omöjligt att uttala. För att inte tala om att skriva det, det blir som att återigen vara en etta-klabbare som inte lärt sig skriva. Bokstav för bokstav ska knappas in i en liten ruta och sen hoppas man att det blev rätt. Till skillnad alltså från de här orden som är associativa till texten som i regel är lätta att skriva.

Men, hur funkar det här egentligen? Kan ni som ägnar er åt ordverifieringstrams (förlåt?) berätta om ni får göra några val när ni ställer in den här funktionen. JO, gör det nu för jag vill VERKLIGEN VERKLIGEN veta! Och inte vill ni att jag ska ägna mina dagar med att fundera på slika futtiliteter?

14 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Hos mig finns ingen, så jag vet inte....
Men håller med dig i mycket av det du skriver, och jag tycler också att det blir lite irriterande :O)

Den hemska tvillingen sa...

Pillargon; Ett i-världsbekymmer förvisso men nåt ska man väl ha att störa sig på va?

Cici sa...

Vad bra det är när någon annan bloggare tar upp till diskussion något man själv funderat över, men inte ännu skrivit om!

Den hemska tvillingen sa...

Cici; Eller försmädligt när någon skriver det man just tänkt skriva om....snor ens idéer liksom. Hur går det med målningen?

Cici sa...

Jodå, just nu är allt ett enda kaos, så där som det brukar vara straxt innan det är klart.

Den hemska tvillingen sa...

Cici; Ja men då ser du slutet iallafall och det är ju alltid skönt. Tanken när det är klart och man kan luta sig tillbaka en stund.

Ännelaij sa...

eh..ja jag vet faktiskt inte varför det är så.
Men antar att det är någon form av ordmotorinsupare från blogginlägg som liksom lägger i dem i en generator som slumpar fram ord..kanske..
Inte vet jag, men det låter förbenat seriöst och trovärdigt!
*stolt*

Din vän storbloggaren
Kjamiz (coolt ord ällä?)
//Häztizen

Ännelaij sa...

Pz.
Ifall nu någon undrar så..
Kjamiz skulle stå för Häztizen
Dz.

Ännelaij sa...

Håhåjaja..har vi mycket att göra nu när vi ..eller jag..spammar den låtzatzhemzka tvillingenz blogg´s kommentatorzfält?

Hare bra!
Nu ska jag ut och..promma tror jag..zez om ett par timmar eller tre..

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Som vanligt kort och koncis ;D
Jag tror som du, det finns nån generator som söker i texten och hittar något att haka upp sig på...Ungefär som jag alltså!

Humlan sa...

How does Captcha work?
http://www.answerbag.com/q_view/1574688

Den hemska tvillingen sa...

Humlan; Tack, nu förstår jag bättre.

Ulle Östmark sa...

Jag har för mig att den där verifieringsprocessen med konstiga bokstäver på något sätt bidrar till att forskare lättare kan tyda gamla bibeltexter och sådant. Jag läste det i Illustrerad Vetenskap för någon evighet (eller två) sedan.

Nåja..kanske bidrar jag med något... Jag hamnade här när jag bild-googlade på "snygga klädnypor".

Tack för titten!
/Ulle

Den hemska tvillingen sa...

Ulle; Va? Ja, har det stått i tidningen lär det vara sant ;)