lördag 8 oktober 2011

Tunga argument

Ett märkligt fenomen som jag tänkt på och glömt bort har gjort sig påmint genom en anonym insändare införd i en kvällstidning från igår.

Så här skriver Anonym under den tilldelade rubriken "Rätt av kungen att dela ut pris"

"Det var alldeles riktigt av kungen att dela ut plaketten till kung Abdullah av Saudiarabien. Kungen var där som representant för internationella scoutrörelsen och som sådan delade han ut plaketten. Att sedan svenskarna lider av avundsjuka är en annan sak."


Jag är en som kritiserat kungen fast mer hans fru men jag tar ändå mig som exempel.

Nu skulle jag vilja ställa några frågor till Anonym:

1 Tycker du att kungen plötsligt kan kasta av sig kungatiteln och bara vara representant, vilken som helst, för en plakettutdelande organisation? Så behändigt, det löser ju en mängd andra små delikata problem. Han var kanske inte kung utan bara en kåtbock när han vänslades med andra flickor än den han gift sig med. Han var kanske inte kung när han reste till Brunei och berömde statsskicket där, han kanske alls inte var vår monark utan rätt och slätt just som vilken anonym dumskalle som helst.

2 På vilket sätt menar du att den som framfört synpunkter på det lämpliga i att en diktator med en vidrig syn på kvinnor, homosexuella, oliktänkande, får en jävla plakett från scoutrörelsen skulle vara avundsjuk? Vari består avundsjukan? Att vi inte själva får plaketten? Att vi inte fick åka till Saudiarabien?

Åter till ordningen och min poäng, allt oftare är det någon kritiserad eller en beskyddare av den kritiserade som drar till med världshistoriens tyngsta argument; ni är bara avundsjuka. Gärna uttalat om hela svenska folket. Då får man anta att det är någon utrikes född som yttrar klokskaperna, men tänk, det tror jag inte på. Jag tror att det är undantaget som bekräftar regeln, den enda lilla svensk som alltså INTE är avundsjuk och därmed har rätt att kritisera oss andra. Och som gör det med så tungt vägande skäl att man måste lägga sig platt och skrika "Jag erkänner, jag är svensk och därmed avundsjuk!"


Och den som till äventyrs vill kritisera denna min lilla lördagsbetraktelse kan ställa sig i hörnet och skämmas för du är bara AVUNDSJUK!


6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Jag skulle ALDRIG kritisera en lördagsbetraktelse från dig. Huvva, nej.

nillas liv på pinnen sa...

PS Jag utgår från att du skickar inlägget till tidningen i fråga?

Ännelaij sa...

Klockrent inlägg av dig!
Igen.
Det är väldigt många som drar till med att "ni är bara avundsjuka" så fort som man kommenterar någon i negativ bemärkelse.
Lite synd tycker jag, för det bästa är ju när man kan föra en dialog istället för en monolog.

Och vi behöver folk som tycker annat.

Och, herreminje, kungen gillar jag faktiskt.
Hans beteende däremot kan jag tycka kan vara lite märkligt emellanåt.

Jag tycker precis som Nilla att du ska skicka inlägget till tidningen.

Ha det gott.

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Joho då, det skulle du visst det, men inte för att du är avundsjuk väl?

Nilla igen; Näää jag tror att jag skippar det. Möjligen skriva om men Näää, har inte tid. Ska flytta hem idag!

Ännelaij; Du får gilla kungen så mycket du vill, jag är förmodligen bara avis!

Och tack för fina ord!

Livet just nu sa...

Hear, hear!

Den hemska tvillingen sa...

Ljn; Ja men eller hur!