torsdag 16 juni 2011

Surreal but nice

För nån dag sen fann jag mig stå och hänga upp mina nytvättade träningskläder. Med betoning på MINA och TRÄNINGSKLÄDER. Har ni antecknat?

I dag kände jag ett pockande behov av att utöka träningsgarderoben med korta, snabba brallor och nån tröja till. Och här betonar vi UTÖKA TRÄNINGSGARDEROBEN. Är det noterat?

Vi hade bestämt, Negerbudda och jag, att vi skulle ut och springa i kväll men vi fick ändra planerna eftersom vi kom hem så sent efter jobbet och proviantering.
Istället gav vi oss ut på en cykeltur. Och det blev rätt fin träning det också med tanke på de få växlar vi har på våra hojar och de frekventa backarna man ska ta sig upp för.

Och för att späda på den fullkomliga förändringsvinden så är jag inne på min fjärde dag av sluta-röka-medicinering. Den ska pågå i 3 månader och består egentligen av två delar. Den första på 14 dagar då man tar tabletter medan man fortfarande röker och sen 2,5 månader när man äter blettor men inte röker.
Redan första dagen kände jag av effekten, det var inte lika gott att ta ett bloss längre. I går och i dag har jag flera gånger kommit på mig själv med att jag glömt bort att ta "den där ciggen".
Som jag ser fram emot den där springturen när rökstoppet känns genom bättre flås. Någon dag i sista veckan av juni bör den effekten ha kickat in.

Vågen någon?

11 kommentarer:

Markattan sa...

Förbered dig på att må skitkass, få ångest och liknande. Vi fick lägga av med tabletterna och är fortfarande nikotinfria.

Markattan

Pillargontanten sa...

Jag mådde bra hela tiden, medan jag åt tabletterna :)
Håller tummarna för dig, trots att jag själv inte är nikotinfri längre...

Markattan sa...

Har kvar tabletter för 24 dagar, vill du ha dem?

Markattan, som naturligtvis håller tummarna också

Livet just nu sa...

Jag vågar allt vad jag orkar! Fan vad duktig du är! :-D

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Bra jobbat ju. Och ja tack.

Pillargon; Jag mår än så länge bra och hoppas få fortsätta med det. När tiden är mogen så blir det av.

Ljn; jag tycker nog det, att jag är lite duktig. Och vilka jättevågor du åstadkommer! Impressed!

Småländskan sa...

*Gör vågen flera gånger om* och hoppas, hoppas du fixar detta med rökningen. Vad är det för tabletter du tar? Själv är jag rökare sen tusen år tillbaka och de få gånger jag försökt lägga av har jag drabbats av alla abstinensbesvär som finns, inte funkat varken i kropp eller huvud. Skulle vara helt underbart att innan det är för sent kunna säga "nej, tack, jag röker inte"... och mena det!
Sen gör jag en extravåg för din träning. Du är helt enorm!

Den hemska tvillingen sa...

Småländskan; Tack, själv är jag övertygad om att jag ska sluta röka så då ska jag det! Har haft det som du men aldrig varit tillräckligt motiverad.
Tabletterna heter Champix, skrivs ut av läkare. Ring din vårdcentral och fråga efter sluta-rökahjälp. Bra skit!

Det är bland annat för att jag är så enorm som jag tränar, måste bli lite mindre enorm. Nöjer mig med att vara lite mindre. :-)

Ännelaij sa...

VÅGEN+Hi5+Peppningsvråååååååål!
Du är Helt FANTASTISK!!!

WOOOOOOOOOOOW

//LiksomBaraJag

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij: Eller hur?
Tackar för glada tillrop och skickar tillbaka med vändande post.

Cina sa...

Heja dig! Vågen, vågen!!!!! Är rökfri sedan julafton -08, det är så himla, himla skönt! Jag håller tummarna och hejar på dig!!!!!

Den hemska tvillingen sa...

Cina; Duktiga du! Heja heja heja.
Tack för stöttning, det kommer att gå super!