måndag 6 juni 2011

Haha, vilket beröm jag fått

Minns ni tårtan jag bakade häromdagen? Den där som smakade gott men enligt mig såg ut som en vansinnig husmors sista hysteriska anfall?
I dag hade vi besök av en kille som ska installera en insats i vår öppna spis för lite bättre värme. Vi bjöd honom på kaffe och det sista av tårtan och han undrade om den var hembakad och "om jag jobbar i den där branschen"?

Och som grädde på moset visade det sig att karln var utbildad konditor*! Sa ni nu då?

Själv blev jag så mallig att mitt ryggonda kändes mindre smärtsamt en stund.

Och apropå något helt annat så är det nu tre veckor kvar tills jag enligt plan ska bli tvåbarnsmormor, sånt tänker jag på i dag. Ja men fatta, så ung och snart mormor till två, helt osannolikt ju.

Lampprojektet artar sig också.

Allt går egentligen enligt plan bortsett från det faktum att helgen snart är över. Jag är beredd att skrota både pingstafton och pingstdagen mot ytterligare två dagar nationaldagsfirande. Jag tänker som så att norrmännen slår oss, inte bara i skidåkning och oljefyndigheter utan även i nationaldagsfirande. Låt oss ta i i den enda disciplin där vi har en reell chans att klå dem och slänga in två firardagar till så kan de står där med sina korvar, skolecorps och vifta med sina flaggor den syttende maj, vi kommer att klå dem ändå!

* Konditorn blev mjölallergisk och skolade om sig till kaminproffs. Och det är ju tur så att vi inte får en marsipanspis att elda i.

4 kommentarer:

Markattan sa...

Släkt med en "skitkokare" ju, klart det märks.
Är du mer släkt än jag, blir ju nästa fråga.

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Skitkokare va? Vet hut, konditor var Han minsann, farfar vår. Och vi torde vara lika mycket släkt.

Markattan sa...

La du märke till de där små fnuttarna på var sida om ordet skitkokare?
Brukar i regel betyda att man opponerar sig mot uttrycket....
Att vi är lika mycket släkt kan icke bevisas genom tårtdekor, den saken är klar, annars är det rätt mycket som talar för det.

Markattan

Osloskånskan sa...

:-DDD