torsdag 15 september 2011

Prisad minsann

Från härliga Nilla har tvillingen fått pris! (Tycker om det här att ibland prata om mig själv i tredje person)
Tack Nilla!
Motiveringen? Jo den ska ni få här....Bara för att den gör mig glad och mallig och stolt och...Ja, ni ser ju!

"Jag tänker låta denna award gå vidare på temat rivjärn, till ett gäng riktiga rivjärnstanter vars bloggar jag följt under lång tid. Dessa något till åren komna kvinns är ganska oberäkneliga, som ju rivjärn kan vara, och det är därför alltid lika spännande att gå in på deras bloggar. Man vet aldrig vad som väntar. Ljuva blomster och bedårande husdjur blandas friskt med klagosånger över sakernas tillstånd och ocensurerad folkilska.
Det är också vansinnigt spännande att läsa deras kommentarer här hos mig. Många är av den sort jag kisar mig igenom, eftersom jag inte har någon kudde framför datorn. Rapp i käften, är bara förnamnet
."

OJ, det är visst några frågor att besvara också...Meeeh...Orka. Ok, jag gör ett försök, min hårda förkylning till trots.

1. Varför började du blogga? Ok, här vi går igen. Startade en blogg ihop med min tvillingsyster Markattan.. Den bloggen hette The terrible twins och skapades för att vi skulle ha en plats att vräka ur oss ilska, vanmakt, fyndigheter, betraktelser över samhällsföreteelser. Snabbt nog blev det lite trångt så Markattan öppnade egen bananbutik. Fast hon hänger inte där i djungeln så ofta, hon har tagit sin Mats ur skolan och dragit till Småland. För den initierade är den föregående meningen så vansinnigt kul...eller ganska rolig.

2. Vilka bloggar följer du? En snabb koll här till höger ger en vink om den saken. Sen finns det några till som jag inte har länkat till av olika anledningar och så pratar vi inte mer om det.

3. Vilka favoritfärger har du? Här skulle vi, om tvillingen orkat, kunnat ha en liten tävling men tvillingen är sjuk så vi skippar det och så svarar jag på frågan bara. Kornblått är bäst!

4. Vilka favoritfilmer har du? Ja men snälla nån....Notting Hill, Broarna i Madison county, Pretty woman, Gosskören....Men nu är det ju så att när någon föreslår en film och drar igång den på teve så somnar jag inom tio minuter. Jag kan alltså ha fler favoritfilmer men är inte riktigt medveten om det.

5. Vilket land drömmer du om att besöka? Vilket som helst som ger mig sol, varma bad, god mat och en hel massa skön vila.

Och sen kommer vi till den riktigt knepiga uppgiften att dela ut priset till fem andra bloggare. Och det ska visst vara bloggare som har färre än 100 läsare. Ja men hallå...NU har det blivit för jobbigt för tvillingen. Färre än 100 läsare i vilket tidsintervall då, undrar vän av ordning. Och eftersom tvillingen är just ordningsam beslutar jag ett lämpligt intervall. Mindre än 100 läsare per timme blir en bra riktlinje.

Och då går priset till

Skruvat från provinsen - En sprillans ny blogg som spänner över många ämnen. Välskriven, smart och kreativt! Och ytterligare en i den långa raden av de kreativa systrarna Lindhag! Bara en sån sak är ju värt att uppmärksamma.

Så går en dag i våra liv Ännelaij som sett både det härliga och det sorgliga i livet, som understundom pratar i gåtor och som publicerar bilder som är så vackra att det gör ont ibland. Och om man saknar musik att lyssna på kan man med stor säkerhet hitta något youtube-klipp hos Ännelaij.

Livet just nu! Skriver om kärlek på korsen och tvärsen. Om flärd och vardag. Om gott och ont. Just nu är vår bloggerska en smula irriterad på Telia....vilket smärtar mig, jag som är Telias största supporter. Men, vi kan inte vara överens i alla lägen.

Gökboet ska ha pris! Gökis ska inte bara ha pris utan också rosor, pukor och trumpeter. Fan vet om hon inte borde ha en helt egen liten vaktparad som traskar efter henne när hon är ute och går med jycken. Gökboet ger alltid ett uppmuntrande ord, inte bara till mig, utan till den som för stunden behöver omtanke. Heders!

Markattan kanske kan lockas tillbaka till blogglivet med ett fint pris? Ett försök tycker jag att det är värt för hon behövs. Hon behövs i kampen mot främlingsfientlighet och utanförskap. Hon behövs för att hon vågar ställa sig upp och läxa upp folk som är dumma mot andra. För hon har som motto att MAN SKA VARA SNÄLL!

Och så Cina i Cinas låda! För att hon som så många mammor kämpar, kämpar och vägrar att sluta kämpa. Jag hoppas att du vet Cina, hur jävulskt stark du är och hur glad jag är för dina framgångar och hur dina motgångar smärtar mig.

Ja, jag VET att det är sex bloggar och inte fem...men jag är faktiskt inte mattelärare och sex är ju rätt roligt!

Och till er som nu fått pris...Eftersom det är jag som delar ut det så tar jag mig friheten att bestämma lite mer.
Gör som ni vill om ni vill låta priset gå vidare eller stanna hos er. Gör som ni vill om ni trumpetar ut på er blogg att ni fått pris eller om det blir en väl förborgad hemlighet mellan er och mig.


Så där ja, får jag sova nu eller måste jag spela ett parti wordfeud till? Nä jag tror att jag sover en skvätt och spelar sen. Bra idé!

5 kommentarer:

Ännelaij sa...

Oj!
Tack så mycket.
Jag känner mig hedrad.
:)
Hmm....givetvis ska jag göra ett blogginlägg och utse andra hedersvärda bloggare.

Höres
//A

Livet just nu sa...

Du store tid! Ett pris!? Jag rodnar och tackar. Och du, jag är rätt glad för Telia egentligen, bara inte deras hopplösa köer. ;-)
Kära nån, jag tror jag bakar den där äppelkakan imorgon trots allt. Jag måste ju fira. Och blåser seglingen inne måste jag ju tröstäta.

Krya på sig rivjärnet!

Cina sa...

NU läser jag hos dig! Och kära hjärtanes! TACK! för dina fina ord. Gick rakt in.......
Tar emot med glädje och visst ska jag förvalta den väl. Bara lura lite på det.....
Hoppas du mår bättre nu och får en trevlig helg!
Krya-på-dig-kram!

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Var så god!

Kram

Ljn; Har du firat? Ja minsann tror jag inte att det blev segling och härliga stunder med kära maken. Och frisk från förkylning blev jag.

Cina; Mår bättre, faktisk frisk. Och det var ju meningen att det skulle landa i hjärtat.
Kram tillbaka.

Anonym sa...

Hej där! Tack för utnämningen! Har inte uppmärksammat denna ära förrän nu, då jag gav mig själv lite tid att läsa din bloggs allra senaste inlägg. Ja, jag följer numera bara denna blogg och några till. Men gör det inte varje dag utan samlar och läser "på hög". Sen jag själv började blogga (vilket förresten är jättekul) så märker jag att jag bara ger mig tid att läsa vissa bloggar som ger mig utbyte. Din hör dit! Oj vad vi smörar, men det är vi värda.

Kram och goda tankar!