tisdag 16 augusti 2011

En bit kaka

Tittade på en repris av nåt Mästerkock-program allt medan regnet vräkte ner. Och sen visste jag att jag var tvungen att baka Macaroner i dag. Och jag säger bara "Jävla Leila Lindholm".

De stackars mandelkakorna ska enligt henne gräddas i 12 minuter. Ska de INTE säger jag. Ge dem närmare 30 minuter så blir det bättre.

Så allt hade gått strålande bra om följande förutsättningar varit uppfyllda;

1. Längre tid i ugnen!
2. En hushållsassisten, gärna en KitchenAid, för att få marängen riktigt marängig.
3. En mandelkvarn i stugan istället för i stan. På det viset hade jag sluppit använda mixern men jag vet istället hur man gör en finfin, grov mandelmassa.
Men överdjävligt goda blev dom mina hallonmacaroner! Och vackert rosa!

Jo det ska säkert sägas macaråns men det låter så förfinat att jag får knoster. Jag har alltså bakat vanliga, enkla macaroner.

6 kommentarer:

Gökboet sa...

Leila.... Jag får rysningar av alla hennes piffiga och granna bakverk! Snabbt, kvickt och lätt SER DER UT ATT VARA OCKSÅ!
Hon är ju bara lite för mycket i min smak...
Ja, jag vet. Det ÄR avundsjuka!

Den hemska tvillingen sa...

Gökboet: Nähä, det är inte avundsjuka. Det är vanlig, sund känsla för snille och smak. Har liiiiite svårt jag också för det där äppelkäcka och husmorshurtiga hos henne. Undrar om hon går på muggen nån gång?

nillas liv på pinnen sa...

Jag litar på dig! Och vem är den där Leila, anywayz?

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Har nästan lyckats förtränga vem hon är. Äppelkäck minns jag dock och det är tillräckligt för att jag ska få knoster.

Den där tjockisen sa...

Jag är också övertygad om att allt jag lagar/bakar/funderar på skulle bli mycket bättre om jag hade en KithenAid i köket.
Om jag hade en sådan skulle jag säkert baka fantastiska saker varje dag och slå världen med häpnad. Denna illusion vill jag gärna behålla, så jag antar att jag får nöja mig med min helt osexiga matberedare från Braun.

Den hemska tvillingen sa...

Ddt; Klart du ska ha en Kitchen aid. Jag hoppas på en redan nästa söndag. En röd!