torsdag 31 mars 2011

Ja men hej mitt vinterland

Jodå, vi tog oss hem. Så här dags har vi varit i farten i ett dygn!
Mer om det i senare inlägg.

Och här sitter vi nu, på Arlanda i väntan på nattåget hem. Trötta som få, trist att semestern är över men ni vet, rätt gott att vara hemma ändå. Närbo sitter och kollar in folk som ser ut att vara på väg mot sol och semester och säger "Nää, vi åker tillbaka!" Aldrig i livet att jag sätter mig på ett flyg till Thailand nu.
Men jag hinner inte mer än säga detta och vända mig om för att kolla ut och ser hur snön faller som om det vore julafton i morgon. VA?

Hade ni inte kunnat ordna vår åt mig?

Återkommer när jag kommit hem, sovit en skvätt och sovit några timmar till.

Fridens på er.

onsdag 30 mars 2011

Vi lever

Som det skrivs i svensk kvallspress sa har det som sagt regnat sen i lordags med undantag for en stund pa sondageftermiddag. I det narmaste konstant har det vrakt ner, hard blast, darav den avbrutna resan till Phi Phi. Herrejisses vilka vagor!

Men vi lever och upplever sista dagen pa den har turen. Klockan 4 i morgonbitti, 23.00 svensk tid bir vi hamtade och fraktade till flyget i Krabi. Om nu inte prognoserna fran Expressen blir sanna sa att flyg/ och battrafik helt stalls in.
Ooooj sa jobbigt!

tisdag 29 mars 2011

Sjobuss va?

I brist pa Phi Phi bestamde sig Narbos mage att bli sjuk!
Ett antal rullar toapapper senare kanns ett hotellrum ratt trist.
Sarskilt med tanke pa att Thailand nog aldrig upplevt samre vader i mars an just nu!

Det regnar, det blaser och understundom stortregnar det i stormarna! Variation!
Fast det ar varmt, forhallandevis, sa lilla sjukskoterskan kan sitta pa balkongen, lasa kvarlamnade skitbocker, dricka kalla drinkar och roka obehindrat. Problemet ar bara att AC gor rummet kallt och skont for en sjukling men balkongen outhardligt varm for en frisking.

Personalen har gar omkring och ser ut som om jordens undergang ar nara! Och det ar en myt att endast svenskar pratar om vader, det gor atminstone aven befolkningen har i Thailand ocksa, mycket och garna allt medan de kranger t-shirtar, badbyxor och alltfor dyra skinnvaskor. (Vill ha, vill ha, vill ha!!!!)

Nu ska jag jaga ratt pa mer toapapper och se om Narbo kanske skulle kunna fa i sig nat litet brod atminstone.

måndag 28 mars 2011

Efter regn kommer....

...forst en fantastiskt fin dag med dryga 30 grader i havet, sol som vraker ner och otaliga dopp. Samt inkop av batbiljett for en dagstur till Phi Phi utan nan javla snorkling och dykning. Bara sol, bad, strovtag och matintag!

Sa upp i ottan, pa med klader, packa ryggan, ata frukost och sa ivag. Regn i skyfallsform men klev ombord pa baten gjorde vi. Ivag for vi och bomber och granater, som den gode Kapten Haddock skulle uttryckt sig, vad det gungade.

Sa till den milda grad att halvvags till Phi Phi bestamde sig manskapet att vanda baten tillbaka till Koh Lanta. Och besattningen flinade inte langre fullt lika hanfullt mot oss passagerare som holl i oss i allt som satt fast.
Frukosten kom upp lika fort som den intagits.

Har sitter vi nu, i regnet med tom mage (tvillingen alltsa, Narbo ar en tuff sjobuss nar det stormar harda vindar) och ska se om vi kan fa lite i magen igen.

Vi far val agna oss at annat som borjar pa Phip...

söndag 27 mars 2011

Som det regnat

Det har regnat smaspik och i det narmaste stormat.
Grodorna haller konsert om natterna och mina ben
ar sa fulla med myggbett att jag haller pa att fa
ett psykbryt.

Det ar inte bara himmelskt i paradiset!

torsdag 24 mars 2011

Klart och betalt

Efter en alldeles vansinnigt fin tur med tuc-tuc* till Long beach med bad och god lunch pa stranden var det dags att fara tillbaka till norra delen av Lanta. Middagsvila, massor av regn och darefter promenad till skraddaren.

Nedan ses resultatet! Jag ar saaa nojd och tycker att den ar saaa fin! Vaga inte saga emot!

Sen har det regnat och det regnar an. Idag har vi alltsa kojdag och kollar CNN, laser bocker och lyssnar pa ljudbok. Passar fint med tanke pa min nagot oversolade kropp. Att man aldrig lar sig.

*Sjalva turen var inte sa fin, skramligt och hogst osakert. Tror inte att den typen av fordon skulle tillatas i Sverige.



Vad jobbigt det ar att lasa utan prickar!

måndag 21 mars 2011

Aaaaa (fast med en ring over)

Ikvall har vi varit och provat vara bestallda klader.
Jag ar salig! Jisses vad fin min klanning blir!
Ett nagot stiligare kornblatt slosse kan vi saga. Bild kommer inom kort pa en blogg nara dig. (Pa den har bloggen faktiskt)

Och sa har vi fatt thai-massage! Helt sagolikt!

Middag har avnjutits pa en av de rikligt forekommande restaurangerna som ar palade over vatten. Mycket, mycket gott!

Battre i forkylningen ar jag ocksa.

Kort sagt har det varit en fantastiskt fin dag.
Nu planerar vi en tur till Phi Phi, en egenarrangerad far det bli. Det finns hur manga resor som helst att valja men da ingar apmatning och annat obskyrt. Vi fixar sjalva sa far vi det som vi vill.

T: Bra att du vattnat och sa. Vi litar pa att tomaterna i det narmaste ar klara att skorda nar vi kommer hem.

LLT: Inte en enda gang har vi sagt Horrible food and the hole country full of forigners. Maten ar suveran och hela on ar full av svenskar (och andra skandinaver)!

söndag 20 mars 2011

Om att svara

Hej pa er.
Sondagmorgon har i Thailand och ni ligger forhoppningsvis och sover den rattfardiges somn. Vi har atit frukost och ska nu ge oss ut i solen. Jag hoppas pa en molning dag eftersom det ar lite jobbigt att vara i solen nar man ar lite hangig.

Och jo...jag laser forstass alla kommentarer men av nagon anledning gar det lite trogt att svara...sa ni far helt enkelt tanka er mina svar.

Till Faschings svarmor vill jag dock saga...det blir inget helt kornblatt slosse (satt prickar over lampliga bokstaver) utan en enkel klanning av kornblatt tyg (som alltsa varit ett slosse innan nagon satt saxen i det.) Och sjalvklart kommer bilder sa smaningom!

Ha en finfin sondag pa er!

lördag 19 mars 2011

Sen sist...

...har Narbo hunnit uppfinna semesterns ordsprak namligen "Jobbar Zingo pa UD?" Och det ar ju verkligen en fraga man staller sig sarskilt nar det var "Blodapelsinjuicen ar skitgod".

Och sa har vi hunnit fa ont i halsen. Traskade ivag till ett apotek och fick hjalp av en kvinna i vit rock som lyste mig i halsen, konstaterade att jag ar en smula svullen samt att det befinner sig nagra vita prickar pa halsmandeln! Och ordinerade utan tveksamhet penicillin! Sant hander inte i Sverige!

Och dagens hojdpunkt var besoket hos skraddaren som plockade fram tyg, det blev ett kornblatt slosse! En klanning till mig ska det bli. Narbo tanker ocksa ekipera sig dock inte i klanning, alltfor tjejigt for honom! Inte blir det kornblatt heller men det blir en annan snygg bla farg.

Nu ska vi ga upp pa rummet och halla i oss forsvarliga mangder alkohol...apotekaren sa inget om att man inte ska blanda tabletterna med sprit!

Ps till Nagon sarskild som brukar kommentera...Vad roligt att det gick bra! Det suger en smula i teatertarmen men det gar val fler tag. Grattis till framgangarna!

Ps till barnen: Vi har det bra och hoppas att allt ar lugnt och skont hemma. Vattna tomaterna och klappa kissarna! Mammy loves you all!

fredag 18 mars 2011

Ja men hej pa er

Ja men i Paradiset har vi det bara fint! Hur har ni det i Sverige?
Runt 30 grader varmt i bade luften och i vattnet.
Maten har hittills varit god och de thailandska myrorna verkar ha en forkarlek for tvillingen.

Vi bor pa ett stalle som passar oss fint, mestadels gamlingar sa vi drar ner medelaldern bra. (Eller sa ar vi just medelaldern fast det tycker vi inte om att tanka pa.)

Fran balkongen har vi utsikt over havet och hotellets massagepaviljong. Just nu studerar vi deras talanger for att se om vi ska boka in oss under morgondagen. Min nagot kraftroda hudton kan satta kappar i hjulet for det.

For att sammanfatta upplevelsen sa langt: flygresan gick bra, forsta dagen var vi trotta intill doden, 11 timmars somn i natt, god mat, mycket sprit, mycket sol och en hel hoper pensionarer ocksa vi i en liten, behandig "stad" med gangavstand till det mesta.

So long!

P.s Jag har kopt lite datortid sa fler rapporter kommer.

tisdag 15 mars 2011

Nästan på väg


Sätt ett kors i taket för ny är benen rakade och därmed är jag redo.
Vi ska bara låta en natt passera först.

Med tanke på alla paraplydrinkar som vi anbefallts att dricka för någon annan så kommer vi att vara konstant berusade. Och ska jag hinna med alla så får jag kliva upp vid 6-tiden varje morgon. Det är fan ingen semester det inte.
Vi får se hur det går med den saken.

Dator och iPhone får vackert stanna hemma och jag ska träna mig på att inte vara ständigt tillgänglig. Ni förstår vad det innebär va? Inga blogginlägg, inga uppdateringar på Facebook och inga kommentarer på era bloggar! Hurskadegå, hurskadegå?
Möjligen trillar jag in på något internetcafé och bloggar något kort om den fantastiska värmen, den vansinnigt goda maten och det ljuvliga badvattnet.

Så nu säger jag toddiloo, tjingeling, ta ta och så får ni försöka klara er utan mig under några veckor. Ha det gott och de å sånt.

lördag 12 mars 2011

Dagens fynd

Närbo och jag tog oss en sväng till Erikshjälpen för att lämna in lite grejer som vi inte längre har bruk för.
När man ändå är där måste man ju gå en runda för att se om man hittar något som man förmodligen aldrig kommer att få nån användning för.
Och plötsligt föll min blick på något hallonrött. Snabb kontroll visar att det är en stuvbit i en härlig, tung trikå. Och mest troligt tillräckligt för en sån där klänning som jag sydde härom helgen.

Och si, tyget räckte och klänningen är snart klar.

När jag höll på att prova den där tjusiga skapelsen insåg jag att en punkt till måste upp på listan över saker att göra innan det är dags för semesterresan. Eller så blir det en punkt 3a och 3b. Lika bra att fixa armhålorna när benen är klara. Åååå så tråkigt!

Packa ska jag göra i morgon. Räknar ner gör jag hela tiden, nästan timme för timme. Följer nyhetsrapporteringen från Japan också. Måtte de få kärnkraftverken under kontroll. Naturligtvis för japanernas skull, för mänsligheten men just nu mest för Närbos och min skull. Hur jävligt det skulle vara att behöva stanna hemma för att ett jävla kärnkraftverk springer i luften och sprider sitt gift, det har jag inga ord för. Den där energiformen har jag inte ett dugg till övers för så det skulle verkligen kännas överjävligt surt.

Och innan nån talar om för mig att jag är småaktig och egoistisk...så kan jag meddela att det är jag helt på det klara med. Men icke desto mindre tillåter jag mig vara det.

torsdag 10 mars 2011

Tre

Bara tre saker kvar att göra innan resan kan påbörjas.

1. Packa!
2. Räkna ner dagarna!
3. Raka benen!

Tre arbetsdagar att avverka och en helg.

Att det snöar ute kan jag leva med just nu men jag tycker ju inte heller att det är så himla skoj precis. Den här snön är väl inte precis vad vi vill ha eller behöver.

Fast va sjutton, i morgon är det fredag folket!

tisdag 8 mars 2011

Återigen nöjd

Som bekant genom denna eminenta blogg är jag väldigt nöjd med min leverantör av telefoni, bredband och teve. Telia!
I stan där jag bor finns en Teliabutik och där är några av landets trevligaste människor anställda. Och det utan att vara påträngande och jobbiga. Helt fantastiskt att kliva in där vilket jag gjorde förra veckan för jag kände att nu är det väl ändå dags för en så här hemsk tvilling att skaffa ett redigt Spotifykonto a la premium.

Telia har ju en tjänst där du kan använda Spotify via digitalteve. Så glad i hågen traskade jag hem och skulle testa det där. Det var ju bara det att min digitalbox var en smula ålderdomlig. Men, ett samtal till Telia så var den saken biff. De skickar ny box och den gamla får jag behålla vilken kan användas till teven i sovrummet. Ett så kallat tvilling(!)abonnemang för 50 pix extra i månaden. Nice!

För att även ni ska vandra nöjda genom livet vill jag dela med mig av livets goda.
Här kommer receptet på Twin delight!

Pressa en apelsin och gör det nu när de är som allra, allra bäst.
Häll upp apelsinsaften i ett glas.
Fyll där efter på med lika mycket cactus/limejuice. (Att kalla det juice är väl att ta i men skit i det nu, den finns bland annat på Coop och Citygross och är giftigt grön)
Släng på en näve isbitar.
Drick och njut! Sååå gott!

Och är det så att du vill ha lite mer sting och inte ska köra bil
så rekommenderar jag en slatt rom i glaset tillsammans med apelsinen och cactus/limegiftet.

Det är väl bara en sak som är lite konstig med den där drycken. Det smakar en smula banan! Hur kan det smaka banan när man blandar apelsin, kaktus och lime? Men jag fäster inte så stor vikt vid den saken eftersom jag tränar på att dricka annorlunda och goda drycker. Jag misstänker att det är ett öde som kommer att drabba mig redan nästa vecka och då är det bäst att vara beredd. Träning är som bekant mycket populärt nu för tiden. Jag börjar bli rätt vältränad!

måndag 7 mars 2011

Olika falla ödets lotter

Somliga har inget varmvatten medan andra duschar i champange. Är det ett utslag av karma?

Jag har gjort en del förbättringar i mitt yttepyttelilla badrum. Med hjälp av dottern rev jag i lördags ut den vidriga skjutdörrskonstruktionen. Där sitter nu ett alldeles vanligt duschdraperi med gula badankor på. Och så köpte jag mig alltså en champangedusch. Undrar just om det inte blir ännu lite roligare att åka till jobbet efter daglig tvagning?

söndag 6 mars 2011

Och nu...

Potatishandlaren. Nåt av det bästa man kan se!

fredag 4 mars 2011

Förtydligande

Jag har förstått att jag inte varit helt tydlig med när det bär iväg till Thailand.

Den 16 mars!

Med mitt sätt att räkna är det 11 dagar kvar. Snart, snart, snart alltså! Vi lämnar Sundsvall på morgonen och lämnar flygplatsen klockan 3. Och så kommer vi hem dryga två veckor senare - en smärre evighet dit alltså! (Och låt mig nu tro det va!)

Tjyvar och inbrottslingar göre sig icke besvär, vi har nämligen både katt- och lägenhetsvakt! Och hon är faktiskt inte att leka med.

torsdag 3 mars 2011

Ja men så där ja

Nu känner jag mig helt redo för den härliga resan (som jag förväntar mig och hoppas att det ska bli)

Alla biljetter är hemma
Passet förnyat
De få, ynka kläder som ska med är kontrollerade
Klänning sydd
Nya skor inköpta
Vaccinerade är vi
Piller mot magsjuka inhandlade
Benen rakade men jag konstaterar att hårväxten inte tagit semester så det är läge för en avhyvling till innan jag sticker
Telefonkostnaden ordnad. Valet föll till sist på HolidayPhone. Det är en fiffig (hoppas jag) tjänst som innebär att man köper vidarekoppling av sitt ordinarie telefonnummer till ett simkort som man använder i Thailand. Det blir spännande att se hur det fungerar. Billigare än om jag har med mig min Ajfån lär det ju bli iallafall. Jag har redan lite abstinens över den saken.

Så nu återstår väl bara att räkna ner dagarna.

onsdag 2 mars 2011

Äras den som äras bör

Inför semesterresan bokade jag tågbiljetter ner till Arlanda och hem igen. Tog till rejäl marginal för inte ens i mitten av mars är man ju helt säker på att tågen går som de ska.
Förra söndagen fick jag ett sms om att tåget hem var inställt och att jag var välkommen att ringa för att boka av eller om. Eftersom jag inte hyser någon lust att gå hem från Arlanda så ringde jag till SJ för att boka om hemresan. Det enda tåg som är tänkbart är ett nattåg som är framme i Sundsvall 4 på natten. Inte världens roligaste men det får ju gå. Säljaren ordnade också så att vi får egen sovkupé och det känns ju bra.

Idag kom biljetterna och jag måste konstatera att SJ lyckats imponera på mig. Inte nog med att vi får egen kupé, nerresan har han uppgraderat till första klass med STOR frukost som det står på biljetten. Vi betalade drygt 700 för originalbiljetterna för två pers fram och åter. Nu är biljetterna värda 3400 pistoler men vi behöver förstås inte betala mer än vad vi redan gjort.

Snyggt jobbat SJ!

tisdag 1 mars 2011

Please...

...ge mig en hel natts sömn, bara en enda natt så att jag får känna hur det är att vakna utvilad.

Det slår inte fel, varje natt vaknar jag, kollar klockan och den är 3.43. Varenda natt! Mönstret bröts i natt för då var hon 4.34! Ser ni? Vågar man hoppas på att jag i morgon vaknar 5.35? Och natten därpå 6.36! Fast då har jag faktiskt försovit mig och får jävligt bråttom att duscha och få på mig kläderna innan Närbo gör sin frukostentré.

Bortsett från två nätter på sjukhuset då jag blev drogad samt en natt i början av januari har jag inte sovit en enda hel natt sen jag blev sjuk. Inte ens sömntabletterna jag fick hade nån vidare effekt. Visst sov jag längre sammanhängande tid men inte en hel natt. Men det är länge sen de tabletterna tog slut. I regel vaknar jag två gånger varje natt. Sista gången tar det tid, lång tid att somna om. Det går an om man är hemma och är sjukskriven men det håller inte riktigt om man ska upp och jobba.

Märkliga känselfenomen i benen är nog den största boven fast de har blivit något mindre omfattande. Kanske skulle sömntabletter hjälpa mig nu att komma in i rätt rytm igen. Eller är detta, ve och fasa, en av de bestående men jag kommer att få leva med? Det känns lite tungt att tänka på.