torsdag 29 april 2010

Närbo blir som barn på nytt

Så här års är det ett och annat som lockar ute i naturen.
Som vårblommorna till exempel. När jag ser vitsippsbackarna i Sundsvall får jag nästan ont i hjärtat av lycka. I Jämtland växer det inte mycket till vitsippor och jag saknade dem så när jag bodde där. Fast i huset där jag bodde hade en gång en annan västgötska (väskötska) bott och hon hade dragit med sig några plantor upp så i vår trädgård fanns faktiskt några få ynka sippor.
Men i Sundsvall är det gott om dem och jag känner mig som hemma bland vitsipporna.

Hos Närbo yttrar sig vårkänslorna på annat sätt. Han vill dika ur, göra fördämningar och leda om vatten. Och vi hann knappt mer än packa upp maten och tända eld i kaminen innan han drog på sig stövlarna (eller stuvlarna som man säger här) och försvann bortåt vägen med spaden i högsta hugg. Jag har värmt på tvättvatten åt honom för ni vet ju hur småpojkar brukar se ut när de varit ute på äventyr i våren. Lera upp över öronen, sorgkanter under naglarna och ett saligt leende när de inbillar sig att de grävt ur Panamakanalen på egen hand. Så varmt vatten finns tillgängligt.

Själv tror jag att jag tar min bok och går och lägger mig.

onsdag 28 april 2010

I morgon

Så här dags i morgon ligger jag och trynar under täppet i stugan.
Som jag ser fram emot det!

Tänkte visa en bild på gurk- och tomatplantorna som står på hyllan och växer.
Det blev ingen bild eftersom jag sytt draperier och gardiner till vardagsrummet.

Men hav tröst, bilder kommer om detta hyperaktuella ämne.

Nu, god natt, sov gott!

tisdag 27 april 2010

Dagens upp och ner

Bästa idag? Tja, ett besök på Ikea kanske? Köpte 14 meter blått tyg som ska förvandlas till draperi/gardin/stolklädsel. Eller på Pantbanken där jag hämtade en ring jag fick (eller, ja, jag vann budet) på en nätauktion?

Sämst? Fortfarande ingen hållbar lösning på jobbet. Konstgjord andning känns det som.

Två dagar kvar sen har jag helg igen!

måndag 26 april 2010

Haré vart nåt

Tillbaka till "civilistationen" och undrar vad som hänt?

Berätta! Med egna ord helst.


Själv är jag ren och ren! Mycket skönt!
Faktiskt det enda som just nu känns skönt.

söndag 25 april 2010

Försök att vara positiv

I morgon är vi lediga, Närbo och jag. En extra dag då vi gör vad som faller oss in.
Inte så pjåkigt och med tanke på att det är Valborg på fredag vilket för vår del betyder 4 timmars arbetsdag och en förhoppning om att kunna flexa den dagen så förvandlas veckan plötsligt till en 3-dagarsdito.

Men nu är det nu och i morgon ska vi åter till staden.
Lätt ångest vid den tanken men jag intalar mig själv att
Det är rätt trevligt med rinnande varmt och kallt, rent, fräscht och drickbart vatten direkt ur kranen.
Det är rätt trevligt att surfa runt på internetz väldigt snabbt!
Schäslongerna är skönare än de gamla furufåtöljerna från 7-talet som står här.
Min säng är definitivt skönare än sommarstugesängen.

Men tystnaden är mer öronbedövande här än i stan. Och katterna trivs bättre med att jaga möss än dammråttor. Och frukosten smakar bättre med fågelsång utanför fönstret.

Jaja, på fredag, senast är vi tillbaka och än är det en lång, härlig dag kvar.

Hoppas att din start på veckan blir lika bra som min artar sig.

Trender och traditioner

Sommaren är på väg! Tydliga tecken på det måste jag säga.

Vi har nämligen varit på auktion och det ägnar vi många söndagar åt under sommaren.

Inte skulle jag köpa nåt heller...fast det gick ju som det gick med den saken!

Nåja, här är bild på ett av dagens rov!



Fina kryddburkar!

lördag 24 april 2010

Man vet att snygga till sig

Sitter på farstubron, i solen och läser och gassar. Understundom blir man lite sömning och drar igen ögonen en stund. Men snygg är man, hela tiden liksom.



Eller hur?
Lägg särskilt märke till ögonbrynen! Visst ser jag lite sträng ut? Det beror endast på att jag skriker order till Närbo hela tiden och inte det minsta på att solen skiner hysteriskt rakt in i pupillerna!
Snöret som hänger bakom mig fungerar växelvis som lasso för att fånga in ovan nämnde Närbo när han försöker smita från jobbet och växelvis som klädlina.

Fokus på inlägget är dock att jag är helt outstanding i all min prakt här i stugan. Vem behöver en dusch och hårfix när man av naturen ser ut som en skönhetsdrottning?

Väry prajvet

Vaknar i svinottan, kvartifyra, svinotta you know!
Kissnödig! Skoj? Nää! Kallt? Jaaaa! Minusgrader utanför huset.
Men iväg måste man ju. Så på med försvarets raffset och morgonrock och ut.
Så dags på dygnet riskerar man inte upptäckt så man slår ner sin lilla ändalykt
ute på gräsmattan och låter sitt vatten. Så här väl folk gjort i alla tider antar jag.

Och medan man sitter där och försöker skynda på lite för att inte förfrysa puppan så har man en hel liten orkester i örat. Liten och liten förresten, jag tror att den kan mäta sig med hela skandinaviens samlade symfoniorkestrar både i volym, omfång och variationsrikedom. Jisses vad fåglarna går an.

Lite senare, när man somnat om och vaknat igen är det dags för de större behoven att uträttas. Det gör vi inte på gräsmattan mind you. Nej, då går vi hit...



Och det är ju så att den här lilla byggnaden tidigare i landet kallades privetet, gör kanske så fortfarande i Norge till exempel. Och förra sommaren kunde vårt utedass också klassas in i de privata utefaciliteterna. Icke längre som ni ser, icke längre.
Det vita i bakgrunden är isen på sjön. Det förekommer en del små ekor på den här sjön sommartid, när det vita förvandlats till blått eller grått, och de kommer att ha fyll insyn till vårt privet. Fast, det är ju en vägg även baktill på utedasset så alltför mycket rumpa lär väl inte siktas.

Och redan nu ska jag tillägga att vi har avlopp, vi har wc, vi har en trekammarbrunn. Hur kommunen nu kunde ge tillstånd till den, men det skedde långt innan vi tog kåken i besittning. Så här finns möjlighet att gå på muggen just som vi civiliserat gör i stan...men som trogen och trägen läsare förstått är inte vägen hit att räkna med. Vad har det med toan att göra? Jo, en slambil måste hit och tömma trekammarbrunnen med jämna intervall om wc används. En regnig sommar tar sig sådana fordon inte hit och då står man där med skiten svällandes över alla bräddar. Det har förvisso inte hänt då vi som sagt använder utedasset.

Och var vi gör av den skiten pratar vi inte om!

fredag 23 april 2010

Som månlandningen ungefär

Håll i er nu för nu ska ni få se en bild av sådan historisk dignitet att den gott och väl kan jämföras med den första månlandningen! Det är så sensationellt att nyheten torde klå "kungahusets kärlekskris" med åtskilliga hästlängder!

Här kommer den!




En suddig bild som trots allt visar en Saint Paula (eller heter dom Saint Paulia??) och det är ju inte så märkvärdigt med en slik växt. Om det inte vore för att det är jag som dragit upp den. Jag fick skott av en arbetskamrat i fjol vår och titta nu, den ska till att börja blomma! Och det är ta mig fan lika stort som månlandningen för aldrig förr, i mitt nästan 50-åriga liv, har jag lyckats få en sådan blomma att överleva! Hipp hipp hurra!

Och för övrigt är vi i stugan, tre dagar (ledig måndag!!!) och här är varmt och gott inomhus, kallt och blåsigt ute. En brasa är förberedd i öppna spisen, kaminen har redan fått sin duvning. Vinterns disk är omhändertagen. Vi har alltså inget vatten här om vintrarna och än så länge får vi bära vatten hit. Så vinterns besök med kaffe visar sig i diskhögen så här den första helgen vi sover över. Men nu är den alltså diskad. Golvet sopat, sängarna bäddade och det blir strax middag. Med en pannacotta till efterrätt (fast jag inte äter sånt längre) eftersom det är just första helgen här för i år och för att Närbo har en liten namnsdag. (Så kan ni kolla upp vad han heter ;)

Trevlig helg, det tänker jag ha och jag hoppas att ni får detsamma!

torsdag 22 april 2010

Mindre av mig

För en månad sen!

Nu minus 2 till, totalt minus 6!

Joråsåatte....

På jobbfronten inget nytt!

Nä det är samma skit som vanligt.

Men i morgon ska jag till stugan och hälsa på de här små raringarna!


Ser du vad det är?

Ikväll har vi varit ute i stugan med helgens mat. Den sista biten måste vi så här års gå, ca 1 km och eftersom katterna ska med ut, förstås, blir det mycket att bära. Alltså fördelar vi bördorna genom att åka ut med krubbet idag och kissarna imorgon.
Och när jag är där ska jag glömma bort att jag har ett jobb. Förlåt mig om du som läser inte har ett arbete...men just nu är det så jävla jobbigt att vara på jobbet.
Jag slutar vid lunch och sen bär det av.

I morgonkväll kommer jag att somna i världens bästa säng, i världens bästa rum, i världens bästa stuga på världens bästa tomt. Tillsammans med världens bästa Närbo..och det enda som kommer att höras är katternas spinnande och brasans långsamma knastrande när elden sakta brinner ut! Kan inte tänka mig något bättre än det.

onsdag 21 april 2010

Ja men se där ja!

Jo men, igår trodde jag att det ordnat sig...men redan i morse var jag tillbaka på ruta ett.

Så här va, jag blev omplacerad i mitten av mars på grund av omorganisation. Jag skulle ge mig in i ett helt nytt arbetsområde (nytt för mig) och jag anser mig inte vara direkt knaggligt vaggad så med lite stöd och så skulle väl det där ordna sig.
Det är tre delar jag behöver lära mig, verktygen jag ska jobba med, rollen jag ska ha samt förmånen som jag ska jobba med.

Man börjar att läsa om rollen, vad den gör, hur den gör, när den gör...
och så läser man på om förmånen, vad är syftet med den? Man traskar runt och förhör folk som kan och vet...Rätt vad det är så kommer dagen när man liksom inte kan läsa sig till mer kunskap, den där dagen då det är dags att kavla upp ärmarna och knåda runt i degen liksom. Den dagen har vi passerat med råge. Och det var nu stödet skulle finnas. Det har jag frågat efter så många gånger att till och med jag blivit trött på att höra om det.

Men det finns inget stöd! Det finns ingen kurs! Inte just nu iallafall! Och det finns ingen som hinner lära mig!

Ja men tack för det då arbetsgivarn. Jag har suttit och rullat tummarna under denna omorganisation, inte för att jag velat utan för att det faktiskt inte funnits jobb nog. Nu finns det jobb i mängd men ingen hinner lära mig. Så fint!

På det gångna halvåret har min självkänsla fått sig en rejäl törn, jag är trött, less och ledsen och inte fan blev det bättre. Möjligen blir det så men NÄR???
Tilläggas ska att jag jobbar i en statlig myndighet och min enkla fråga är; Har vi råd att ödsla skattemedel så här?

Och till den på min arbetsplats som läser det här och anser att detta är ännu ett illojalt inlägg...sitt på min stol några dagar så förstår du vad jag menar.

Det var allt för idag.

tisdag 20 april 2010

Norrut

Med början nästa vecka kommer jag med all sannolikhet att tillbringa merparten av mina arbetsdagar i en stad långt norrut! Under våren ska jag pendla till Luleå för att lära mig nya saker. Och om de där askmolnen bara kan ge sig så blir det rätt behagliga resor. Om de fortsätter att plåga luftrummet så blir det buss. En liten nätt tripp om 8,5 timmar enkel resa!

Och faktum är att jag ser fram emot det här. Dels för att jag suttit syssloslös så länge nu att jag börjat tvivla på min egen förmåga. Dels för att jag tror att det är ett trevligt gäng som jag ska få plåga med mina frågor.

Och så kommer jag att kunna lägga ännu en domkyrka till samlingen. Jag samlar nämligen på domkyrkor, inte i fysisk form att ha hemma utan besök i dem. Luleås domkyrka har jag sett från utsidan en kall och snöig vinter 1999 när jag skrev min D-uppsats. Jag och min kurskompis åkte runt och intervjuade folk om distansarbete och hamnade i Luleå. Från hotellrummet såg man kyrkan men jag hann aldrig gå dit. I vår kan det alltså bli av.

måndag 19 april 2010

En glad kossa och en god vän

För många år sedan fick jag en krok, en i gjutjärn av en alldeles särskilt god vän.
Kroken är i form av en glad kossa.



När jag fixade till en del praktikaliteter i vardagsrummet behövde jag plötsligt en krok och tänkte på just den här kon. Som jag inte sett röken av på bra många år. Sist den satt på väggen bodde jag i Östersund. Men eftersom jag är en ordentlig typ (eller hur det nu är...) så visste jag direkt var kroken låg och vilade. Städskåpet!

Nu tjänstgör den för nätverkskabeln som vi behöver för tillfällen när nån av oss jobbar hemma. Våra jobbdatorer klarar inte av att köras via trådlöst nätverk på andra ställen än våra kontor.



Kroken kommer att gömmas bakom mitt draperi och det är ju lite synd med tanke på att det är en fin sak att ha på väggen. Vännen däremot har jag varken gömt eller glömt. Hon fyller år idag och det firade vi med ett långt telefonsamtal. Avslutningen på samtalet var detsamma som det varit under de senaste 7 åren...När kommer hon och hälsar på? Jag tror och hoppas att vi är nära nu.

Och du Aganragan (mina barns smeknamn på denna vän) jag SKA byta skruven mot en mer passande, vilken dag som helst nu. Dock senast den dag du anländer Sundsvall. Jag lovar.

söndag 18 april 2010

Nu är det klart...nästan

Jag lovade bilder på mitt färdiga vardagsrum när jag satte igång och renoverade. Nu är jag nästan färdig, så när som på det där blå tyget som ska tjäna som gardin/draperi/stolklädsel. Sen är det en grej som ska flyttas och lite prylar i hyllan som ska städas bort...men annars så!

Ok, då kör vi! Vi börjar i sovrummet med det där ordspråket jag var ute efter för en tid sedan. Så här blev det.


Tavla och skåp från mitt föräldrahem, stolen från Alvas farmor, den ska kläs om! Bordet ska bytas ut eller målas vitt. Förmodligen bytas ut mot ett mindre.


Lite plottrigt på den här väggen, tv-n ska bytas ut mot en platt variant och ljusdetaljerna får stå där tillsvidare. Trädet har jag köpt av Mona från Monas universum.

Detaljbild på trädet. Ja Mona, jag har böjt till grenarna!


Andra fåtöljen har jag ställt vid påfågelväggen. Den här stolen ska också kläs om förstås, i det där blåa tyget jag tänkte köpa.


Sista väggen med bokhyllan (som alltså behöver röjas på lite byggredskap och annan bröte. Och schäslongerna som jag har tjatat hål i huvudet på er om! Men jiiises vad jag sitter gott här!


Hyllan ur en annan vinkel. Jag är särdeles nöjd med den indirekta belysning som jag har satt upp bakom hyllan. Den syns kanske inte så väl på bilden men tro mig, det blir väldigt fint när mörkret lägger sig utanför.


Och vad i hela friden har människan klottrat ovanför hyllan?


Säng- och väggtexterna har jag köpt hos Stilcompaniet!

Ja men det var väl det hele...Det är svårt (för mig iallafall) att göra vardagsrummet rättvisa med en kamera. Men vill man se hur det verkligen ser ut så får man allt lov att masa sig hit för ett hembesök.

Söndag med sol

Vaknar tidigt, strax efter fem och ligger kvar en liten liten stund innan nyfikenheten driver mig ur sängvärmen. Möts av ett helt nytt rum när jag kränger på mig morrisen och känner hur hela mitt sovskrynkliga ansikte spricker upp i ett leende. Titta, där sitter ett helt gäng påfåglar i mitt vardagsrum!

Tänk vad några våder tapet, några liter klister och ett gäng arbetstimmar kan göra för humöret!

Hämtar datorn och hittar ett mail i brevlådan. Ett mail som gör mig glad så där så att det samlas lite tårar i ögonen.
Hittar samtidigt tapetklister i långhåriga kisses långa svans. Tänk att den pojken inte kan hålla sig ifrån sånt där kladd, allt ska han undersöka. Men med sax kan man åtgärda även sånt.

Om Närbos arbete gått bra under natten ska vi åka till stugan en sväng idag. Har det inte gått bra ska jag svänga förbi Ikea för att köpa ett nästan kornblått slösse. Alltså ett stycke tyg, lakansväv, som Ikea säljer billigt och som ska få bli gardiner, draperi och kanske, kanske ny klädsel till mina små fåtöljer*.

Och på tisdag är det tänkt att jag ska flyga till Luleå, nån som tror att det kommer att lyckas? Jag är ytterligt tveksam till den resan. Och hur ska man någonsin efter detta askmoln kunna känna sig säker på att luftrummet är tillräckligt rent för att flygplansmotorerna ska fungera felfritt?

* Nej, mina fåtöjer är inga emmor, men de är så små och nätta och söta...fast med lite tråkig klädsel. "Blaklader" skulle nog göra sig fint.

lördag 17 april 2010

Påfåglarna har flyttat in

Nu, nu är jag klar med tapetseringen men inte med piffningen.

De gula ögonen tillhör lilla Essi.


Den gamla slitna tv:n som sjunger på sista versen.


Den enda piffningen som är gjord! Avancerat va?

Lärdomar (igen)
När man har med mönsterpassade tapeter att göra börjar man i ett hörn och fortsätter till nästa, våd för våd, annars får man problem i slutet. Men det där löste jag ju på ett smidigt sätt.

Man ger inte upp trots att tapeten man bestämt sig för dröjer innan de kommer till butiken. Förr eller senare dyker de upp och då slår man till.

Förändringen det innebär att göra om leder i regel till en rejäl tillfredsställelse vilket man gör bäst i att komma ihåg om det strular.

Jag...

...tapetserar!!! Bilder kommer!

Lördagmorgon

Ibland är det väldigt skönt att vakna. Som efter en natt med vidriga mardrömmar eller som idag, efter en vecka med risig kista. Varje dag har jag vaknat och kännt att den där magen inte är frisk än...men idag, alldeles nyss, vaknade jag och kände att nu är jag frisk, nu är jag bra igen. Ååå så skönt! Det är nästan en euforisk lycka som drabbar mig.

Bortsett från magen så har det varit en bra vecka. Sonen har ju skaffat sig lägenhet och det är så stort i den här familjen att vi allihop (och vi är ju rätt många) är helt och hållet imponerade.
Jag har tagit tag i ett tavelprojekt jag haft på gång länge men som inte förrän nu känns helt klockrent. Ni vet bilden jag har överst på bloggen, den som jag kallar dubbelskog och som jag tog förra sommaren ute i stugan...den bilden vill jag ha på canvas...i rätt storlek för att passa ovanför min säng. Nu är min säng 140 bred och det är inte helt lätt att hitta någon som fixar en tavla i den storleken och då får det bli två tavlor istället. Och eftersom motivet i sig är lite långsmalt så krävs det lite bildfixande vilket jag inte kan. De firmor jag kollat på har möjligen, kanske kunnat ordna det....mot en rejäl slant. Men nu har jag hittat ett ställe på nätet som är fantastiskt! Jag säger det igen, fantastiskt!
Jag har beställt några väggord därifrån och fått en färdig bild att ta ställning till innan de producerar. Fort har det gått och till bra priser. Vände mig dit för mina tavelfunderingar och snabbt som attan har jag fått två förslag att ta ställning till. Ska bestämma mig idag och om några veckor har jag tavlorna här....
Företaget heter Stilcompaniet och har en hel del trevligheter att inreda med. Att priserna är bra är trevligt men den personliga servicen är guld värd.
Till sist; idag ska jag åter ge mig ut på tapetjakt. Den tapet jag valt till min vägg i vardagsrummet har ännu inte dykt upp i butiken men enligt uppgift förra helgen var det leverans av vårens tapeter just den här veckan. Så, med en gnutta tur finns de nu hemma. Vad kan gå fel???

fredag 16 april 2010

Vår tävling sär skriven


Vad är det för fel på folk? En retorisk fråga förvisso då det finns många fel på människan. Mig till exempel.

I den här staden, som i många andra, förekommer ett årligt jippo som går ut på att "tjejer och kvinnor i alla åldrar" ska ta sig fram 5 km.

Förklara bara för mig varför man kallar det Vår Ruset? Vad är det?
Vårruset kan jag förstå men Vår Ruset???? Hur jävla svårt kan det vara att skriva dessa ord ihop så som man ska? Webbadressen är www.varruset.se (och där kan man anmäla sig om man vill) så där har man ju uppenbarligen ansett att orden hänger ihop.

För inte kan det vara så illa att de som hanterar annonserna i våra tidningar inte vet att Vårruset är ett sammansatt ord??

Och kom inte och säg att "du fattar ju vad jag menar" för det argumentet håller inte när det gäller särskrivningar. Det är nämligen en enorm skillnad på rått kött och råttkött!

Och om vi nu bortser från det lilla faktum att jag inte springer men OM jag gjorde det skulle jag vägra att delta i ett jippo som kallar sig själv för Vår Ruset. För nån jävla ordning får det ändå vara!

torsdag 15 april 2010

Skitprat

Natten mellan söndag och måndag vaknade jag och fick sen tillbringa resten av den natten i hushållets mycket lilla badrum. Försedd med hink mellan knäna och utstötandes de mest vidriga ljud.
Nätten därpå hände pretty much the same minus hinken. Toaletten blev flitigt använd om man säger så.
Sen dess har jag haft ett trevligt litet magknip, är rejält trött men behöver iallafall inte sitta på muggen hela nätterna.

Fast nu börjar jag bli jävligt trött på det här. Jävligt.

Morgondagens äventyr (enl. Närbo)

Mitt inlägg om biltvätten från helvetet har gett resultat! Jorå, Närbo tänker i morgon bjuda mig på fina lokalen.

I morgon tänker han sig att jag ska få sitta på en stol i garaget och titta på medan han byter däck. (Min fortfarande klena mage förhindrar mig från att hjälpa till, annars är vi ett bra däckbytarteam.) Och OM jag skulle få tråkigt en stund så har han lovat att jag ska få "spela radio" också!

Tänk vilken kille han är ändå. Romantisk och omtänksam.

Nån som har nåt roligt att föreslå en hemsk tvilling för i morgonkväll? Please?

onsdag 14 april 2010

Klang och jubel

Sonen, den yngste, utan grundskolebetyg, med jobb...har fått lägenhet!!!
Eller lägenhet är kanske att ta i, men ett eget krypin, någonstans att sova, någonstans att komma hem till. Och han fixade det på egen hand. Själv, utan föräldrar eller andra vuxna!

Och tårarna rinner nerför mammans kinder, av stolthet, av glädje, av lättnad.
Det har tärt på sonen att leva i kappsäck hos kompisar. Tärt på självkänsla och självförtroende.

Nu är dom stora alla mina fem fina barn. Och jag känner mig lite ensam men glad och nöjd. Glad och nöjd!

tisdag 13 april 2010

Sånt jag vill vinna

En av bloggvärldens bästa skribenter och författare släpper ny bok i slutet av april. Hon har under några dagar låtit oss tjuvläsa korta stycken ur boken och den lovar så mycket gott.
Och nu lottar hon ut fem böcker samt sjukt snygg bok-kasse med boktiteln tryckt som motiv. Och jag VILL vinna!

Så nu har jag mailat författaren med en motivering jag hoppas att hon faller handlöst för.

Och givetvis ska du också försöka lägga händerna på ett ex ...men jag tycker att du bör förorda mig som vinnare i första hand...Because I´m worth it!

Kolla in boktrailern här!

måndag 12 april 2010

Biltvätt from hell


Följde med Närbo på biltvätt i kväll. Så är det i min relation. I andra förhållande går man på bio eller fancy restaurang men jag blir bjuden på biltvätt. I vårt tidigare liv brukade det även ingå en påse godis under de där turerna men nu har vi ju börjat ett nytt liv så det blev bara biltvätt.
Men eftersom vår vanliga tvättinrättning var avstängd fick vi ta oss ner till Statoil vid Norpan för att göra rent pärlan.

Och man hinner inte mer än in i den där hallen så inser man att det här kommer att bli en otrevlig upplevelse. Det är det alltid när vattnet trycks upp mot rutorna och jag är säker på att taket kommer att gå sönder och jag bli indränkt i iskallt kemikaliebemängt vatten. Det har ju aldrig hänt men någon gång ska ju vara den första.

Och jo, det är vatten och det är ett jävla tryck...så pass att bilen börjar gunga så där lite lagom spöklikt. Och sen kommer det, helvetesinslaget. Borstarna! Som ska skrubba bilen. Och de är i clownfärger! Och bilen bara gungar och gungar och jag befinner mig i Stephen Kings Det!

Han kunde väl hållt mig i handen iallafall.

Vilken konstig idé

Tänk dig att du och barnen behöver nya skor. Dina är ett par rejält utslitna pjuck som vid inköp kostade 699 spänn. Barnens skor är urvuxna efter ett år och behöver bytas ut. Det ena paret kostade 200 kronor på rea och det andra paret var lite dyrare, 450 svenska kronor.

Nu iväg till butiken där ni hittar varsitt par och går till kassan för att göra upp affären och expediten börjar med att fråga vad era nuvarande skor kostar. Och så slår hon in 629,10 + 180 + 405 och får det till 1214 kronor och 10 öre, avrundat alltså 1214 spänn.

Ser ni vad idén bygger på? Jo att de nya skorna kostar 90% av era tidigare skor gick på. Det betyder alltså att skohandlaren ger dig skorna 10% billigare oavsett tidigare skopris.

Just det här ägnar sig elhandeln åt. Idag ringde en trevlig, ung man och garanterade mig 10% billigare el oavsett vilken leverantör jag har idag. Och då skrattade jag högt. Så om jag har den dyraste leverantören idag så får jag 10% rabatt på det priset om jag byter leverantör och om jag har den billigaste så får jag samma rabatt. Jag fortsatte att skratta och sa att det blir ingen affär för sånt där tycker jag stinker. Det förstod inte telefonören för det blir ju billigare för mig iallafall.

Men alltså, jag tycker att mitt elpris ska bestämmas av hur dyr elen är för min leverantör att producera eller köpa in. Jag tycker defentivt inte att mitt elpris ska styras av hur mycket jag betalar för min el idag. Men det är ju jag.

söndag 11 april 2010

Min dag i bilder


Närbo hjälper solen på traven!


Sen blir det kaffe på altanen i de Stig Lindberg-insperarade muggarna från KF´s jubileum i fjol.


Fötterna behöver också vila efter en ganska lång och väldigt slirig promenad genom skogen.



Vi fick oväntat besök också, mycket oväntat!


Och här är samma plats som där Närbo skottar i första bilen. Nu helt ren från snö och is men med snö i tunnan för diskvatten under nästa helg. Men vad är det för en skuggfigur som syns?

Och det kan konstateras att efter grannens avverkning kommer vi att ha sol hela långa dagarna och långt in på kvällarna i sommar. Många middagar på altanen kan det alltså bli.

Guldsöndag

Solen skiner, matplanerna klara. Nu ska bara tänderna borstas, sen åker vi!

Bilden togs den 19 april förra året.
Repris ett år senare hoppas vi på.

fredag 9 april 2010

Plus och minus

Fördelar med att vakna i en hotellsäng en fredagmorgon är att man har en härlig frukost att se fram emot. En frukost som innehåller en uppsjö av variationer och möjligheter och framför allt brukar det finnas äggröra, bacon och brieost. Det har vi visserligen även på Chateau Tvillingen men det blir en extra dimension av lyx och glamour när man slipper släpa fram maten själv. Fast den här frukosten får jag lov att hoppa över den färskpressade juicen...fan också.

Ja och sen har vi ju en hel dag framför oss att traska runt i affärer, köpa nån brosch till samlingen, äta nån trevlig lunch, hämta ett stort och spännande paket i en affär på Tegnérgatan.

På minussidan finns det faktum att Närbo vaknar med den vanliga ledighetshuvudvärken och det går aldrig att veta hur det utvecklas under dagen. Antingen håller det sig till en irriterande men hanterbar huvudvärk eller så utvecklas det en fullskalig migrän...och det är fan inte roligt att han en hel dag på vandrande fot.
På lätta fötter sprang jag ner till lobbyn för att skaffa hem lite värktabletter och nu väntar vi bara på effekten av dem.

Men sen blir det frukost...mycket frukost.

torsdag 8 april 2010

En jättefin kväll

Min bloggdejt inleddes i foajen på hotellet där vi bor. Där frotterade jag mig med idel ädel kändis, nämligen förre utrikesministern Jan Eliasson. Vi hade ett intellektuellt utbyte av åsikter...åtminstone i min hjärna...tankarna hamnade aldrig i min mun eftersom jag inte för mitt liv kunde komma på vad karln heter. Det var Närbo som så småningom knäckte den nöten.




Vidare blev jag upplockad av dejten och hon motsvarade helt och hållet mina förväntningar. En sån himla kul och trevlig tjej. Henne vill jag träffa igen...och hennes pojkvän vill jag också träffa och det blir säkert av i sommar. Eller?

Nu ska Närbo, som också letat sig ner till storstan, och jag avsluta kvällen nere i baren och ett glas champagne. Det kan väl inte bli bättre?

När man ligger steget efter

Efter ett långt bad och fixande utöver det vanliga tänkte jag skriva om kvällens begivenheter men min dejt har hunnit före. Och som vanligt är hon ju vältalig och helt rätt ute!

Fast det där pirret i magen dök upp när jag läste hennes inlägg...vadå klok och rolig? Tänk om hon åker hem och berättar för T att det var den mest korkade och tråkiga människa hon någonsin träffat! Ni lär få läsa det på en blogg i närheten.

Tata

I Uppsala är det mulet

Men säkerligen står det en massa cyklar vid järnvägsstationen...annars har jag hamnat i fel Uppsala!

Jorå, jag är i rätt stad. Trots att jag inte ser nån cykelparkering men de bygger tydligen om stationsområdet så hojarna har väl fått flytta på sig.

Solen skiner norr om Uppsala

Å, titta, där är solen!
Den har jag inte sett sen jag var i Jämtland.

Tänk vad ni har mycket fint här söderöver!

Reflektioner en timme senare

Alltså, fatta att once upon a time, not very long ago...så fick man förströ sig med en bok eller tidning, kanske ett litet handarbete eller brevskrivande när man åkte tåg. Inte ens radio kunde man lyssna på. Sen kom Sony Walkman och det gick att lyssna på inspelade kasetter som svajade efter en halvtimma när batterierna höll på att dö. Sen blev det radio på tåget, cd-spelare, mp3-spelare och nu har vi internetz! Bortsett från priset så är det ju helt fabulöst makalöst bra.

Nu är jag strax i Söderhamn...eller inte...jag befinner mig i skogarna utanför norr om Söderhamn och med en gnutta tur (eller så) blir man väl kvar här. Möjligen ska det bara passera ett tåg..och där kom det...så kan vi fortsätta! Japp, nu åker vi igen! Thanks! För inte ens med livslångt surfande för 100 riksdaler vill jag bli kvar och åldras i skogarna utanför Söderhamn.

På väg i arla morgonväkten

Vaknade två minuter innan klockan ringde, 3,58. Ingen idé att somna om med andra ord. Och nu sitter jag här...i ett tämligen folktomt tåg och testar SJ´s trådlösa men hutlöst dyra nätverk. 99 spänn för hela resan, i mitt fall 3,5 timme. Och det är inte det att jag inte kan avvara en hundring för att surfa...det är bara det att för 99 kronor får man ganska mycket surftid hos andra leverantörer. Och på många ställen surfar man kostnadsfritt. Som på Ybuss till exempel. Så, varför 99 pix SJ?

Nåväl, folktomt är det (vilket kanske förklarar priset på internetaccessen) och det är ju väldigt skönt. Antar att det går över i Gävle.
Man borde passa på att sova en skvätt men jag har svårt för det på tåg. Istället har jag intagit första frukost. Medhavd då jag inte litar på att det går att få tag på något tillräckligt fettrikt* på den statliga järnvägen. Alltså, kaffe med grädde, en rejäl bit brieost, en halv avokado (som i det närmaste fick mig att "spy, kräkes och kast opp" samt ett kokt ägg. Alltså, kokta, kalla ägg på morgon tillhör inte mina favoritsaker att stoppa i mun...men mat måste man ha och ägg är ju behändig transportmat.

Så, dagens fråga: Vem är kvinnan vi ser på omslaget till tidningen KUPÈ?
Rätt svar vinner ära och....ehhh...ära!




* Jo men hörni, det här med "strikt GI i det närmaste noll", alltså med så yttepyttefå kolhydrater som det bara går att stoppa i sig, det går ju hur bra som helst. Byxorna är en smula för stora. Jag har inte vägt mig på ett tag men jag ser ju med blotta ögat att jag blivit mindre. Däremot har jag mätt mig, omkretsen runt magen. Den senaste veckan har måttet krympt med 8 cm!

onsdag 7 april 2010

Tidig morgon

Vid pass 4 i morgon bitti gal tuppen för uppstigning. 40 minuter senare kommer taxin och hämtar mig och en halvtimme senare sitter jag på tåget till huvudstaden för en dags jobb och en dags ledighet med Närbo. Och i morgonkväll ska jag träffa tjejen som köper BH för en lax. Det ska drickas vin och pratas....Oh så nice!

Fredagen inleds med sovmorgon, hotellfrukost, trädhämtning och allmänt glidande på stan. Sen åker vi hem och förhoppningsvis kan helgen spenderas i stugan...om vi orkar.

Godnatt, nu somnar jag.

tisdag 6 april 2010

Ett av sommarens projekt

Titta vilka snygga betongplattor jag ska göra i sommar!

Man bygger sig en låda, lägger mattan i botten, slår på betong upp till halva höjden på plattan och sen på med tunna armeringsjärn. Därefter lika mycket betong till och så en plastpåse över så att betongen får härda i lugn takt.
När betongen är klar vänder man lådan upp och ner och tar bort mattan och voila, där har man en betongplatta med synnerligen snyggt mönster.

Å vad jag längtar!

måndag 5 april 2010

Färg

Jag har målat sängen vit. Den var träfärgad tidigare.
Sen åkte jag till Classe på hörnet för att skaffa hem schablonbokstäver.
Ville måla dit "Vila dig till framgång" men schabloner var inget de hade.
Inte heller hade de någon bra plastfilm att använda för att göra schablonerna själv.

Va fan, när jag nu äntligen får tummen ur...så ska den där Classe krångla.

Typis som nått av mina barn sa som liten....typis asså!

söndag 4 april 2010

Även i Sundsvall

På dagens promenad fann jag följande vårtecken.




Och ett till!




Helt klart smälter snön.

lördag 3 april 2010

fredag 2 april 2010

Fiffi - this is for you

På vår väg till Jämtland passerar vi Stöde. Passade på att fotografera lite för att visa att i Stöde kan du få en glass, GB är representerat även i den här lilla hålan.


Kolla själv får du se.



torsdag 1 april 2010

När man förbereder sig

Bullar till 20-årsdotter bakade.

Ingredienser till 20-årstårta handlade.

18-årings saker packade i kartong.

Kläderna tvättade och framlagda.

En eller annan påskgodispåse fylld och stuvad.

Diverse beställda IKEA-inköp ordnade till den nyblivna modern.

Allt nedburet till bilen.

Icke en enda liten sockerbomb i form av godis eller bulle har slunkit in i munnen.

Jag är ståndaktig som en tennsoldat. Och så ger det resultat också!

Herrejisses vad jag är stolt över mig själv.


I morgon har jag dejt med den här puddingen!